parallax background

Aftermovie Drone Cup pilot PO

Een succesvolle finale!

In maart is de Drone Cup pilot van start gegaan op BS de Doelakkers in Hilvarenbeek en BS 't Schrijverke in Goirle. De finale van dit spelconcept vond plaats op dinsdag 4 april jl. met 100 leerlingen uit groep 8 in sporthal de Haspel te Goirle.

Aftermovie

In de video zie je het verloop van deze finale (level 4 in de Drone Cup).

 

Wat hebben we geleerd van deze pilot?

Het enthousiasme van de leerlingen voor het onderwerp was groot en er werd tijdens het spelconcept in elk level (erg) goed meegedaan door de groep 8 leerlingen. Drones bieden als thema een hele mooie ingang om het met deze doelgroep over technologie en de toekomst te hebben. Leerlingen gaven gemiddeld een 8,9 als cijfer voor de Drone Cup als spelconcept.

Een aantal verbeterpunten om mee te nemen:

  • Het creatieve proces in de klas mag soms wat meer worden gestructureerd door tussentijds met de klas te bespreken hoe het gaat en wat de volgende stap in het proces is
  • Leren vliegen met drones moet je echt in kleine groepjes doen en op matten om kapotte drones te voorkomen
  • De finale mag iets langer duren (dan één rondje vliegen en weer landen op de mat)
  • We kunnen meer leerdoelen uit het vak techniek aan de Drone Cup gaan koppelen

Al met al kijken we terug op een geslaagde pilot, die wordt vervolgd met nieuwe Drone Cups door heel Nederland en het eerste NK Drone Racing voor basisscholen, dat eind juni gehouden zal worden in Meppel.

"En dan het onderzoek nog!"

Intrinsieke motivatie

FutureSkillz heeft samen met de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek gedaan tijdens de Drone Cup. Leerlingen in experimentele en controlegroepen vulden een gestandaardiseerde vragenlijst in over intrinsieke motivatie voor het vak techniek. De resultaten worden op dit moment nog geanalyseerd.

Creatief denken

Ook vulden alle deelnemers twee keer een gestandaardiseerde vragenlijst (TNO, 2015) in over creatief denken. Ook deze resultaten laten nog even op zich wachten.

Publicaties

Er zullen in 2017 en 2018 enkele (wetenschappelijke) publicaties verschijnen naar aanleiding van de Drone Cup pilot PO. FutureSkillz zal je hiervan via de sociale mediakanalen op de hoogte houden.

20 juli 2017

Digitale leeromgeving Drone Cup Finals is live

Bezoek de website voor een gave introductie, leermiddelen en volg onze landelijke drone race competitie voor VO scholen.
22 juni 2017

Drone is My Life: onze activiteiten!

Sander Welgraven (19, NK kampioen) is het gezicht van de Drone Cup komend schooljaar. Bekijk de video ter introductie.
25 mei 2017

Stichting FutureSkillz is opgericht

Onze startup is nu officieel: Stichting FutureSkillz. Wie zitten in het bestuur en de adviesraad? Wat zijn de eerste wapenfeiten? Lees het hier.
30 april 2017

School van de Toekomst hackathon in Antwerpen

Hacakthon voor tieners in Antwerpen met thema School van de Toekomst, nieuwe activiteit! Leuk voor scholen en bedrijven.