parallax background

Digitale leeromgeving Drone Cup Finals is live

It's almost airtime!

Onze landelijke drone race competitie biedt deelnemende scholen een digitale leeromgeving die onlangs live is gegaan. Leerlingen worden in de Drone Cup Finals ondergedompeld en vinden samen met hun docenten daar alle tools die nodig zijn om succesvol aan de slag te gaan.

Social Media first

Instagram en Facebook lijken op het eerste gezicht weinig met leren te maken hebben. Voor een deel is dat natuurlijk ook zo, want het zijn communicatie platformen, bedoeld voor entertainment en om elkaar op te hoog te houden. Maar juist dat laatste aspect kan wel motiverend van aard zijn voor het leerproces. Om alle scholen te engageren zijn er dus sociale media kanalen, waar je je meteen op kunt abonneren.

Just do more

De slogan van de Drone Cup Finals is 'Just do more'. Wij hopen dat door middel van dit spelconcept leerlingen en docenten enthousiast worden en zelfs extra moeite steken in de ontwerpopdrachten om met mooie creaties naar de regiofinales afreizen. De website draagt hier hopelijk aan bij!

Storytelling

Niet alleen via sociale media, maar ook direct op de site nemen we iedereen mee in onze storytelling. De Drone Cup Finals worden kort geïntroduceerd in een slider, waarna de ontwerpopdrachten (in een besloten omgeving) gedownload kunnen worden. Verder geven we informeren over een te gebruiken ontwerpaanpak (Design Thinking) en tips voor leerlingen om aan de slag te gaan. In de sectie over competitie houden we scholen op de hoogte van hoe de competitie er straks precies uit komt te zien.

"Creatief denken en samenwerken"

Leerdoelen

Leuk al die features, maar wij houden ook goed voor ogen wat we met de Drone Cup Finals willen bereiken. Namelijk dat leerlingen en docenten tools onder de knie krijgen om een creatief proces (het aanpassen van drones en het bouwen van drone race obstakels) te doorlopen. Daarbij is het proces in principe belangrijker dan het product, hoewel leerlingen hier misschien anders tegen aan kijken. Docenten geven wij in het lespakket concrete handreikingen om hier mee om te gaan. Ook tips om leerlingen met elkaar te laten samenwerken.

Regiofinales en landelijke finale

FutureSkillz organiseert in maart 2018 twee regiofinales en in april 2018 de landelijke finale van de Drone Cup Finals.

Inschrijven

De inschrijving voor reguliere VO scholen is eind juni gesloten. Technasium scholen kunnen zich nog steeds aanmelden.

27 april 2018

Wegwijzer op weg naar de finale

Leerlingen van groep 5 en 6 leren met en van elkaar in de Drone Cup, op weg naar het kampioenschap.
26 april 2018

Hackathon Luchtvaarttechniek

In aanloop naar de landelijke finale van de Drone Cup Final was er een hackathon voor studenten ROC Tilburg in Ontdekstation 013 om drone race obstakels te bouwen.
29 november 2017

Drone Cup Friesland met Design Thinking

In de Drone Cup zit Design Thinking als ontwerpaanpak. Deze aanpak hebben wij onlangs uitgevoerd op basisscholen in Friesland.
5 oktober 2017

Beoordelen van creatief denken: hoe?

Als je creatief denken wilt gaan beoordelen, dan kun je kiezen uit drie aanpakken die in deze blog worden uitgelegd.