parallax background

Drone is My Life: onze activiteiten!

Drone Cup krijgt een smoel

FutureSkillz is in schooljaar 2016-2017 gestart met het opzetten en uitvoeren van Drone Cups in het basisonderwijs. Bij het spelconcept van de Drone Cup hoort ook een bekend gezicht uit het drone racing circuit in Nederland. Wij hebben een fpv pilot gevonden, die zelf ook nog naar school gaat, NK kampioen is en het leuk vindt om met ons de Drone Cup te promoten.

Drone is My Life

Met skills en passie kun je ver komen. Sander Welgraven vliegt al ruim zeven jaar en is NK kampioen drone racen. In deze video zie je wie Sander is, wat hij met drones heeft en wat zijn rol tot nu toe in de Drone Cup is geweest.

 

Mbo student Bouwkunde

Sander woont in Arnhem en volgt momenteel de opleiding Bouwkunde. Als fpv pilot was hij in juni actief tijdens de Drone Racing World Series in de Johan Cruijf Arena, een internationale drone race competitie. Voor de Drone Cup pilot in het po heeft Sander, samen met Jelmer Poelsma, een paar video's ingesproken om een drone race aan te kondigen in de klas.

"Meer Drone Cups volgend schooljaar"

Drone Cup Finals

Vanaf september starten ongeveer twaalf VO scholen uit vijf verschillende provincies met de eerste landelijke drone race competitie in Nederland. De inschrijving hiervoor is helaas al gesloten. Leerlingen uit de eerste, tweede of derde klas krijgen ontwerpopdrachten, waarbij zij een standaard droneset mogen modificeren om mee te racen in de competitie en drone obstakels gaan ontwerpen. De competitie vindt plaats in maart en april 2018.

Drone Cup in het PO

FutureSkillz is ook weer beschikbaar om samen met basisscholen Drone Cups op te zetten en uit te voeren voor leerlingen in de bovenbouw. Naast losse Drone Cups op scholen is er de ambitie om een Groot-Tilburgs Drone Cup Kampioenschap te organiseren. Ook willen we weer een NK organiseren.

20 juli 2017

Digitale leeromgeving Drone Cup Finals is live

Bezoek de website voor een gave introductie, leermiddelen en volg onze landelijke drone race competitie voor VO scholen.
22 juni 2017

Drone is My Life: onze activiteiten!

Sander Welgraven (19, NK kampioen) is het gezicht van de Drone Cup komend schooljaar. Bekijk de video ter introductie.
25 mei 2017

Stichting FutureSkillz is opgericht

Onze startup is nu officieel: Stichting FutureSkillz. Wie zitten in het bestuur en de adviesraad? Wat zijn de eerste wapenfeiten? Lees het hier.
30 april 2017

School van de Toekomst hackathon in Antwerpen

Hacakthon voor tieners in Antwerpen met thema School van de Toekomst, nieuwe activiteit! Leuk voor scholen en bedrijven.