parallax background

Drone is My Life: onze activiteiten!

Drone Cup krijgt een smoel

FutureSkillz is in schooljaar 2016-2017 gestart met het opzetten en uitvoeren van Drone Cups in het basisonderwijs. Bij het spelconcept van de Drone Cup hoort ook een bekend gezicht uit het drone racing circuit in Nederland. Wij hebben een fpv pilot gevonden, die zelf ook nog naar school gaat, NK kampioen is en het leuk vindt om met ons de Drone Cup te promoten.

Drone is My Life

Met skills en passie kun je ver komen. Sander Welgraven vliegt al ruim zeven jaar en is NK kampioen drone racen. In deze video zie je wie Sander is, wat hij met drones heeft en wat zijn rol tot nu toe in de Drone Cup is geweest.

 

Mbo student Bouwkunde

Sander woont in Arnhem en volgt momenteel de opleiding Bouwkunde. Als fpv pilot was hij in juni actief tijdens de Drone Racing World Series in de Johan Cruijf Arena, een internationale drone race competitie. Voor de Drone Cup pilot in het po heeft Sander, samen met Jelmer Poelsma, een paar video's ingesproken om een drone race aan te kondigen in de klas.

"Meer Drone Cups volgend schooljaar"

Drone Cup Finals

Vanaf september starten ongeveer twaalf VO scholen uit vijf verschillende provincies met de eerste landelijke drone race competitie in Nederland. De inschrijving hiervoor is helaas al gesloten. Leerlingen uit de eerste, tweede of derde klas krijgen ontwerpopdrachten, waarbij zij een standaard droneset mogen modificeren om mee te racen in de competitie en drone obstakels gaan ontwerpen. De competitie vindt plaats in maart en april 2018.

Drone Cup in het PO

FutureSkillz is ook weer beschikbaar om samen met basisscholen Drone Cups op te zetten en uit te voeren voor leerlingen in de bovenbouw. Naast losse Drone Cups op scholen is er de ambitie om een Groot-Tilburgs Drone Cup Kampioenschap te organiseren. Ook willen we weer een NK organiseren.

27 april 2018

Wegwijzer op weg naar de finale

Leerlingen van groep 5 en 6 leren met en van elkaar in de Drone Cup, op weg naar het kampioenschap.
26 april 2018

Hackathon Luchtvaarttechniek

In aanloop naar de landelijke finale van de Drone Cup Final was er een hackathon voor studenten ROC Tilburg in Ontdekstation 013 om drone race obstakels te bouwen.
29 november 2017

Drone Cup Friesland met Design Thinking

In de Drone Cup zit Design Thinking als ontwerpaanpak. Deze aanpak hebben wij onlangs uitgevoerd op basisscholen in Friesland.
5 oktober 2017

Beoordelen van creatief denken: hoe?

Als je creatief denken wilt gaan beoordelen, dan kun je kiezen uit drie aanpakken die in deze blog worden uitgelegd.