parallax background

Innovaties Internationale Techniekconferentie 2017

30 september 2017

Voor VO en mbo scholen

Op vrijdag 10 november a.s. ben je van harte welkom in het PSV stadion te Eindhoven voor de Internationale Techniekconferentie 2017. Dit event is van en voor het onderwijs en bedrijfsleven, zit vol met innovatie en inspiratie op het gebied van techniekonderwijs.

Hybride techniekomgevingen (v)mbo van morgen

Hoe laten we meer jongeren kiezen voor techniek en doorstromen naar de arbeidsmarkt die zit te springen op jonge techneuten? Wat kunnen en moeten scholen in het VO en mbo doen om hier aan bij te dragen?Wat zijn de laatste trends in het techniekonderwijs? Welke inspirerende voorbeelden van techniekonderwijs zijn er? Deze vragen worden via een mooi en gevarieerd programma beantwoord.

FutureSkillz zal met een interactieve workshop over het spelconcept Drone Cup aanwezig zijn!

Programma

Alle VMBO & MBO onderwijstrends Techniek in één dag, met een heuse Drone Cup Interland (Vlaamse en Nederlandse VO leerlingen) en succesvolle techniekaanpakken: Ultracompact, eyeopeners met wetenschappelijke inzichten en praktische tips voor uw toekomst van (V)MBO Techniek en instroom op de technische arbeidsmarkt. Bekijk hier het programma.

Een greep uit de workshops en sprekers

Adri Pijnenburg en Marc van der Meer vertellen in de plenaire trendtalk "Hybride Techniekomgevingen vmbo & mbo van morgen" over trends in het onderwijs & de arbeidsmarkt van de hybride Techniekomgeving van morgen! Zij presenteren enkele oplossingsrichtingen op basis van wat er het afgelopen jaar is geleerd en wat er voor de komende periode wordt verwacht in Nederland & Vlaanderen. Een primeur is de SkillsMETER voor de doorlopende leerlingen vmbo - mbo - bedrijfsleven. Met deze methodeonafhankelijke digitale maatwerk app wordt voortgang op 100 vaardigheden inclusief de 21ste century skills (SLO) en LOB (Marinka Kuijpers) in beeld gebracht. Handig voor zowel de leerling als de leraar!

"Meld je aan voor de conferentie!"

Aanmelden

Meld je hier aan voor de Internationale Techniekconferentie 2017 op 10 november a.s.

Organisatie

De Internationale Techniekconferentie wordt georganiseerd door Adri Pijnenburg (Pijnenburg Techniek Scouting) en Maurice Ambaum (Ambaum BrandMakers).

27 april 2018

Wegwijzer op weg naar de finale

Leerlingen van groep 5 en 6 leren met en van elkaar in de Drone Cup, op weg naar het kampioenschap.
26 april 2018

Hackathon Luchtvaarttechniek

In aanloop naar de landelijke finale van de Drone Cup Final was er een hackathon voor studenten ROC Tilburg in Ontdekstation 013 om drone race obstakels te bouwen.
29 november 2017

Drone Cup Friesland met Design Thinking

In de Drone Cup zit Design Thinking als ontwerpaanpak. Deze aanpak hebben wij onlangs uitgevoerd op basisscholen in Friesland.
5 oktober 2017

Beoordelen van creatief denken: hoe?

Als je creatief denken wilt gaan beoordelen, dan kun je kiezen uit drie aanpakken die in deze blog worden uitgelegd.