parallax background

Missie in uitvoering! 1000 VO leerlingen

Creatief denken en samenwerken worden nu getraind

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent voor leerlingen van VO scholen door heel Nederland de start van de Drone Cup Finals. In dit eerste seizoen bereiken we ruim 1000 VO leerlingen via dit spelconcept.

Kick-off Graaf Huyn College

Met vier tweede klassen is het Graaf Huyn College de eerste VO school waar wij afgelopen week een kick-off hebben verzorgd. Sem van Geffen (de opdrachtgever voor alle leerlingen) verzorgde in de aula een intro, waarna er onder begeleiding van onze trainers Tim Vissers en Jordy van Loon vliegles werd gegeven in de gymzaal.

Intro

Voor deze speciale kick-off heeft VibeTeaser een intro geproduceerd.

 

Feiten en cijfers

Op dit moment doen 15 VO scholen uit zes verschillende provincies mee aan de Drone Cup Finals. Via dit spelconcept bereiken wij ruim 1000 leerlingen in het VO voor het trainen van 21st Century Skills. In de komende periode zullen er nog een aantal scholen aansluiten.

Graaf Huyn College: reacties na afloop

Leerlingen waren super enthousiast over de kick-off en dat gold ook voor de begeleidende docenten. De Technasium leerlingen gaan nu starten met de ontwerpopdrachten. Daarin worden de mini drones aangepast en drone race obstakels gebouwd. In maart 2018 doet de school mee met een van de regiofinales waar raceteams naar worden afgevaardigd. Daar zal duidelijk worden wie er door mag naar de landelijk finale van de Drone Cup Finals in april.

"Innovatiekracht wordt gestimuleerd."

Missie in uitvoering

Stichting FutureSkillz helpt scholen met het opzetten en uitvoeren van programma's rond 21st Century Skills op een aansprekende manier. Wij laten door middel van bijvoorbeeld de Drone Cup (in het basisonderwijs) en de Drone Cup Finals (in het voortgezet onderwijs) zien dat leraren geprofessionaliseerd worden en leerlingen in de context van gave spelconcepten vaardigheden krijgen aangeleerd die hen voorbereiden op de toekomst.

Het 'waarom' en 'hoe' achter onze missie vind je in de White Paper.

Meer over de Drone Cup Finals

Bezoek de digitale leeromgeving van de Drone Cup Finals en volg de ontwikkelingen op Instagram en Facebook.

27 april 2018

Wegwijzer op weg naar de finale

Leerlingen van groep 5 en 6 leren met en van elkaar in de Drone Cup, op weg naar het kampioenschap.
26 april 2018

Hackathon Luchtvaarttechniek

In aanloop naar de landelijke finale van de Drone Cup Final was er een hackathon voor studenten ROC Tilburg in Ontdekstation 013 om drone race obstakels te bouwen.
29 november 2017

Drone Cup Friesland met Design Thinking

In de Drone Cup zit Design Thinking als ontwerpaanpak. Deze aanpak hebben wij onlangs uitgevoerd op basisscholen in Friesland.
5 oktober 2017

Beoordelen van creatief denken: hoe?

Als je creatief denken wilt gaan beoordelen, dan kun je kiezen uit drie aanpakken die in deze blog worden uitgelegd.