parallax background

Start Seizoen 1 Drone Cup Finals

Innovatiekracht stimuleren in het VO

Het nieuwe schooljaar staat op het punt van beginnen. FutureSkillz start met de eerste landelijke drone race competitie tussen VO scholen in Nederland.

Opzet

De Drone Cup Finals heeft als stinkende casus de opkomende drone sport in Nederland, waarin het van groot belang is dat er meer jongeren gaan drone racen en er drone races met spectaculaire obstakels komen. De denkkracht van VO leerlingen in de onderbouw wordt hierbij benut in de vorm van twee ontwerpopdrachten. Aan de hand van een simpele ontwerpaanpak (Design Thinking) gaan zij drones proberen aan te passen (modificeren) en bouwen obstakels voor de competitie tussen raceteams uit het VO, die in het voorjaar van 2018 wordt gehouden. Er zijn twee regiofinales en op 13 april a.s. is de landelijke finale in de Week van de Drones.

Digitale leeromgeving

Voor een meer uitgebreide indruk kun je de website van de Drone Cup Finals bekijken.

Kick-offs op VO scholen

Het Graaf Huyn College in Geleen en Sophanium SG uit Gulpen hebben gekozen voor een speciale kick-off waarin wij een introductie van de ontwerpopdrachten en vlieglessen verzorgen. Graaf Huyn College doet met vier tweede klassen mee en Sophanium SG met maar liefst vijf brugklassen. Voor beide scholen maakt VibeTeaser een spectaculaire intro video en ook volgt er na afloop nog een aftermovie.

Teaser

De Drone Cup Finals hebben we tijdens de zomervakantie op een fantastische manier intern afgetrapt in Oostenrijk: chillen, vliegen en filmen.

 

Communicatie

Docenten van deelnemende scholen ontvangen periodiek een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Vragen over de ontwerpopdrachten kunnen zij stellen in een afgesloten Google+ community. Leerlingen kunnen via Instagram foto's en video's posten van hun inspanningen. De Facebook pagina van de Drone Cup Finals is voor iedereen toegankelijk.

"Creatief denken en samenwerken kun je stimuleren!"

Tools voor creatief denken en samenwerken

In de ontwerpopdrachten zitten diverse tools (en technieken) om te brainstormen. Aan de hand van een Multifocus vragenlijst kan de docent leerlingen in evenwichtige teams plaatsen. Er is een beoordelingsmodel aanwezig, waarin het proces (creatief denken en samenwerken) 60% van de eindscore bepaalt. Leerlingen kunnen een bonus ontvangen als zij excelleren op bepaalde criteria.

Deelnemende scholen

Op dit moment doen er tien VO scholen uit vijf verschillende provincies mee. In het najaar zullen nog meer scholen aansluiten, zodat er sprake zal zijn van een landelijke competitie in 2018. FutureSkillz zal via dit blog en sociale media updates verspreiden over de voortgang van de Drone Cup Finals.

18 februari 2020

Perform Roms Internet browser Meant for Manufacturers DS and Nintendo wii Video games Free of charge

Many people ask yourself whether it is really feasible to experience the Manufacturers RANGE OF MOTION games because of their Nintendo DS or perhaps Wii. On […]
15 oktober 2019

Finest Video game titles Roms – Which is the very best Totally free DS Range of motion Download Internet site?

As you may know, there are lots of free DS ROMs available on the net today. Actually people is going to believe they are the very […]
28 september 2019

Play Roms Browser Online games

COMPUTER Roms are the best method to try out arcade, system and SONY PSP games on your computer. But , many players still find it hard […]
15 september 2019

Root Elements In Cougar Dating – An Update

If you are planning currently a cougar, you will notice that there are plenty of websites designed for precisely the same. This is to get expected […]