parallax background

Stichting FutureSkillz is opgericht

25 mei 2017
PO, VO

Je gaat van ons horen!

Na een intensieve voorbereidingsfase is Stichting FutureSkillz operationeel en gaan we aan de slag met het stimuleren van innovatiekracht bij jonge mensen.

Op een leenfiets naar de notaris

Het was lekker weer in Den Haag, een perfecte zomerse dag om de fiets te pakken. Naar de notaris op het Lange Voorhout, vlakbij het Binnenhof. Met de eigen fiets en een oude leenfiets van de buurvrouw werd het een leuk tochtje door de binnenstad. Het ondertekenen van de oprichting van de startup kon niet symbolischer. Wij zijn een echte lean startup! Maar wel met twee ervaren personen aan het roer.

Daniëlle Petit

Daniëlle combineert haar jarenlange ervaring in het opzetten van startups en ontwikkelen van business modellen met haar enthousiasme voor onderwijs en daarin speciaal het voorbereiden van jonge mensen op een dynamische toekomst. In de stichting is Daniëlle voorzitter en penningmeester. Zij bewaakt de missie van FutureSkillz (het stimuleren van innovatiekracht) en boort tegelijkertijd nieuwe kansen aan om te groeien.

Sem van Geffen

Sem is gamification expert in Nederland en een echte innovator die nooit ophoudt met het bedenken van nieuwe ideeën. Ooit begonnen als leerkracht PO en onderwijskundige is hij niet alleen in staat om concepten te bedenken, maar ook - samen met anderen - succesvol uit te voeren in de praktijk. In de stichting is Sem secretaris. Hij overziet alle operationele activiteiten van FutureSkillz en is eindbaas drones laten crashen.

Adviesraad

Naast een bestuur kent FutureSkillz ook een adviesraad. In deze raad heeft Adri Pijnenburg als voorzitter plaatsgenomen. Adri is trendontwikkelaar & adviseur (V)mbo Techniek. Hij heeft een eigen onderneming, Pijnenburg Techniek Scouting. Met Adri delen wij onze missie en zien wij nog meer kans om 21st Century Skills in het curriculum van scholen te borgen. De adviesraad zal in de loop van dit kalenderjaar worden uitgebreid.

"Stimuleren van innovatiekracht bij jonge mensen"

Drone Cup finale in Ottersum

Het eerste officiële wapenfeit van onze stichting was de afgelopen Drone Cup finale in Ottersum. Ruim 80 leerlingen van de bovenbouw deden mee aan kwalificaties voor een spannende drone race op school. Dagblad De Gelderlander besteedde aandacht aan dit spelconcept en onze missie.

NK Drone Racing voor basisscholen 2017

In het huidig schooljaar is FutureSkillz actief in het noorden van het land met het eerste NK voor basisscholen. In samenwerking met PCBO Meppel hebben ruim 300 leerlingen een creatief proces in de klas doorlopen en samengewerkt aan het ontwerpen en bouwen van race obstakels. Op woensdag 28 juni a.s. is de grote finaledag voor hen. Winnaars van eerdere Drone Cups uit Tilburg en Ottersum reizen af naar Meppel voor het NK.

Drone Cup Finals: competitie voor VO scholen

Meteen in het nieuwe schooljaar start de eerste landelijke drone race competitie voor middelbare scholen in Nederland. Leerlingen (tweede- of derdeklassers) gaan race drones aanpassen (modificeren) en obstakels bouwen. In 2018 start er competitie in de vorm van regio finales en een landelijke finale in april.

Internationale Techniekconferentie, Eindhoven

Op vrijdag 10 november a.s. wordt in het Philips Stadion de volgende editie van de Internationale Techniekconferentie gehouden. FutureSkillz zal twee workshops verzorgen over de Drone Cup en Hackathons, een nieuwe vorm van leren in het onderwijs. Daarnaast zullen er live activiteiten met VO leerlingen plaatsvinden, die binnenkort door de organisatie zullen worden aangekondigd.

18 februari 2020

Perform Roms Internet browser Meant for Manufacturers DS and Nintendo wii Video games Free of charge

Many people ask yourself whether it is really feasible to experience the Manufacturers RANGE OF MOTION games because of their Nintendo DS or perhaps Wii. On […]
15 oktober 2019

Finest Video game titles Roms – Which is the very best Totally free DS Range of motion Download Internet site?

As you may know, there are lots of free DS ROMs available on the net today. Actually people is going to believe they are the very […]
28 september 2019

Play Roms Browser Online games

COMPUTER Roms are the best method to try out arcade, system and SONY PSP games on your computer. But , many players still find it hard […]
15 september 2019

Root Elements In Cougar Dating – An Update

If you are planning currently a cougar, you will notice that there are plenty of websites designed for precisely the same. This is to get expected […]