Drone Cup voor het VO

Voor leerlingen VMBO, HAVO en VWO

Drone Cup voor het VO

Voor leerlingen VMBO, HAVO en VWO

Techniek in de klas

Welkom bij de Drone Cup Finals

Wij dagen VO leerlingen uit door 21st Century Skills te trainen!


Ontwerpopdrachten en competitie

Bezoek de online leeromgeving van de Drone Cup Finals.

De Drone Cup Finals starten in september 2017 met ontwerpopdrachten waarin creatief denken en samenwerken intensief worden getraind en begeleid. De eerste ontwerpopdracht richt zich op het aanpassen van de drone voor de competitie. Leerlingen onderzoeken de mogelijkheden en houden rekening met technische beperkingen, een maximum budget en de voorkeur van de leerlingen die gaan racen. De tweede ontwerpopdracht richt zich op het bouwen van een obstakel voor de drone race competitie. Leerlingen maken in teams een ontwerp (inclusief prototype) en het beste ontwerp wordt in het echt gebouwd.

FutureSkillz begeleidt de docent en de leerlingen in het creatieve ontwerpproces in deze eerste fase.

In de tweede fase start de competitie. Raceteams van scholen uit nabije regio's nemen het tegen elkaar op in een regiofinale. Deze wordt op een nabijgelegen school gehouden. De winnaars stromen door naar de landelijke finale, die gepland staat in 2018. FutureSkillz organiseert en begeleidt de competitie.

Techniek

Geef leerlingen een impuls met de Drone Cup Finals.

Skills

Train creatief denken en samenwerken in de klas!

Een game

Samen bouwen en racen in een spannende competitie.

Lokaal event

Op scholen. Regionaal. Host een (regio) finale als school!

De E010, de standaard droneset.

Door ons aanbevolen om mee te leren vliegen.

Gun jij het jouw leerlingen?

Neem contact op met Danielle Petit.

Veel gestelde vragen

Alles wat je wilt / moet weten over de Drone Cup Finals. Nog andere vragen? Laat het gerust even weten.

Ontwerpopdrachten

1Wat is de eerste ontwerpopdracht?
Leerlingen gaan de standaard droneset (Eachine E010) aanpassen. Zij krijgen een budget mee (limiet van 100 euro). Hiervan mogen ze de drone sneller, wendbaarder, beter maken! Deze mini-drone wordt gebruikt door het raceteam tijdens de competitie.
2Wat is de tweede ontwerpopdracht?
Leerlingen gaan in kleine teams een obstakel voor een drone race ontwerpen (inclusief prototype maken). De docent kiest één obstakel per klas uit die wordt gebouwd. Dit obstakel wordt daarna gebruikt in de competitie.

Over de competitie

1Hoe zit de competitie in elkaar?
We laten raceteams uitkomen in een regiofinale. Een regiofinale is een speciaal event op een school die een dag of een dagdeel duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers.
2Spelregels
Bij een competitie horen uiteraard spelregels. Deze spelregels communiceren wij vooraf met de scholen. Elke school zorgt ervoor dat de leerlingen op de hoogte zijn van deze spelregels.

Tijdsplanning

1September 2017 - Februari 2018
Als school start je in september of oktober met de ontwerpopdrachten. De deadline is eind februari. Elke school bepaalt zelf in welk tempo er wordt gewerkt. In het lespakket wordt een duidelijk stappenplan gegeven.
2Maart 2018
Na de voorjaarsvakantie start de competitie. Raceteams van scholen uit dezelfde regio's komen tegen elkaar uit in een regio finale. De beste raceteams gaan door naar de landelijke finale.
3April 2018
In een spectaculaire finale strijden de beste raceteams om de Drone Cup. Welk team is het beste VO raceteam van Nederland?

FutureSkillz

1Lespakket en leerdoelen
Wij zorgen dat elke school een lespakket krijgt met ontwerpopdrachten en andere leermiddelen voor de leerlingen en docent om in september te kunnen beginnen. In de Drone Cup zorgen wij voor onderdompeling in het thema drones, leersituaties waarbij leerlingen ontdekkend leren en tegen weerstand (beperkingen) aanlopen. Dit zijn volgens Tangaard (2014) vereisten om creativiteit te stimuleren.
2Drones
Elke school koopt zelf de drones in voor de ontwerpopdracht en competitie. De drone die je moet aanschaffen is de E010 en kost per stuk ongeveer 15 euro. Tip: bestel er voldoende batterijen bij!
3Begeleiding en jury
Wij zorgen voor de organisatie van de gehele competitie, inclusief de regio finales en landelijke finale.

Namens FutureSkillz is Sem van Geffen het centrale aanspreekpunt.

Waar is er competitie?!